Terveystekniikka

Fysioterapeutti B-Cure Laser

B-Cure Laser oiva apu urheilijalle

B-Cure laser edistää jännetulehdusten ja kudosvaurioiden parantumista. Lääkintälaserterapiasta on tehty tuhansia kliinisiä tutkimuksia. Terapian on osoitettu nopeuttavan jopa kroonistuneiden jännetulehdusten, rasitusmurtumien ja kudosvaurioiden paranemista. Tutustu kliinisiin tutkimuksiin tästä>>

Fysioterapeutti Kati Malinen käyttää B-Cure Laseria työssään – Helsingin Fysioterapiaklinikalla lääkintälaser istuu filosofiaamme ”Ihminen on korjautuva”, koska se tukee kehon luonnollisia paranemismekanismeja. Käytämme lääkintälaseria harkitusti osana fysioterapiaprosessiamme. Varmistamme ensin kliinisen päättelyn prosessin avulla, että kehossa on edellytykset normaalille liikkeelle ja että keho ja hermosto ovat harjoitettavissa. Tässä pääasiallisina menetelminämme ovat manuaalinen terapia sekä terapeuttiset harjoitteet. 

Pehmytkudosten ja erityisesti jänteiden rasitusvammojen paraneminen voi joskus kestää pitkään. Käytämmekin lääkintälaseria mm. kuuriluontoisesti jännealueiden kiputilojen paranemisen edistämiseen sekä ligamenttivammoissa kudoksen paranemisprosessin tukena. Lisäksi lääkintälaser on toiminut paikallisesti lääkkeettömänä kivun lievityksenä. Hetkellinenkin kivuton tilanne mahdollistaa terapeuttisen harjoitteen suorittamisen ilman hermoston ennakointia tai välttämistä. Tämä on tärkeää, jotta asiakas saa kokemuksen kivuttomasti liikkeestä ja alkaa luottaa oman kehon toimintaan – Malinen kuvailee.

Tehokas, muttei kuitenkaan taikasauva

Kipu saattaa kadota jopa yhdellä hoitokerralla, mutta se ei tarkoita sitä, että tulehdus tai kudosvamma olisi parantunut kuin taikaiskusta. Hoidon kanssa on oltava kärsivällinen. ”Mikäli havaitsemme esimerkiksi jännealueen kiputilan kuntoutuksen yhteydessä, että asiakas voisi hyötyä lääkintälaserista, suosittelemme kuuriluontoisesti lääkintälaserhoitoa fysioterapian kuntoutuspolun rinnalle. Kuuriluontoisesti laserhoito toteutetaan klinikalla niin, asiakas tulee klinikalle lyhyille lääkintälaser hoitokäynneille varsinaisten fysioterapiakäyntien välissä, jolloin puolestaan huolehditaan liike-edellytyksistä sekä harjoittelusta.” Kati Malinen kertoo.

Lue miten B-Cure laser on auttanut ihmisiä monenlaisissa vaivoissa >>

Scroll to Top
Vieritä ylös