Terveystekniikka

B-Cure Laser - Usein kysyttyä

Mitä B-Cure Laser hoitaa?
On tärkeä ymmärtää, ettei B-Cure Laser ainoastaan lievitä kipua, vaan hoitaa itse ongelmaa, kivun lähdettä. (tulehdus, kudosvaurio tai -toimintahäiriö)
B-Cure Laser hoitaa akuuttia ja kroonista kipua: reumasairauden aiheuttamaa kipua, kipua polvissa, kyynärpäissä, niskassa, ala- ja yläselässä, nilkoissa ja sormissa. Tuki- ja liikuntaelinvaivoja, kuten nivelrikko, tenniskyynärpää, lihaskipu, revähdykset ja jännetulehdukset.
Ihovaurioissa; vaikeasti paranevat haavat, kuten diabeettiset haavat, palovammat, akne ja herpes simplex.

Mikä on lääkintälaserin vaikutusmenetelmä?
Laserterapia LLLT stimuloi kudosta solutasolla parantaen sen omaa toiminta- ja uudistumiskykyä. Hoito ei vahingoita eikä kuumenna ihoa tai kudosta, vaan antaa energiaa kudokselle. Tämän myötä soluissa alkavaa prosessia kutsutaan photobiomodulaatioksi (PBM). Se vaikuttaa verenkiertoon, aineenvaihduntaan, sekä kehon endorfiinituotantoon lievittäen kipua. Myös tulehduksia vastaantaistelevien entsyymien määrä nousee. Prosessi lisää soluissa kollageenin ja elastiinin luonnollista tuotantoa, joita keho tarvitsee kudosvaurioiden korjaamiseksi. Photobiomodulaatio nostaa myös ATP tuotantoa, joka kuljettaa enemmän energiaa ja ravinteita soluille parantaen aineenvaihduntaa ja elinten toimintaa.
Monissa tapauksissa kivun tunne johtuu hermokudoksen paineesta. B-Cure Laser terapia parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa vapauttaen hermokudokseen kohdistuvaa painetta ja lievittäen kipua.

Kuinka nopeasti tunnen terapian vaikutuksen ja kuinka paljon minun pitää hoitaa?
Olon paranemiseen voi mennä kolmesta päivästä kolmeen viikkoon. Tämä on hyvin yksilöllistä, riippuen ongelman vakavuudesta. Enemmistö käyttäjistä kokee saavansa apua ensimmäisten päivien aikana, jopa ensimmäisellä tai toisella hoitokerralla, mutta jotkin tapaukset, kuten tulehdusten hoito vaatii enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä. Hoitoannostelu: 6-8 minuuttia kullekin hoidettavalle alueelle kahdesti päivässä on riittävä tulosten saavuttamiseksi. Laitteen mukana tulevassa käyttöohjekirjassa löydät ohjeet eri ongelmien hoitoon.

Onko B-Cure Laser kliinisesti todistettu?
Lääkintälaserterapian (LLLT) positiivinen vaikutus kivun lievityksessä, tuki- ja liikuntaelinvaivojen, tulehdusten, urheiluvammojen ja haavojen hoidossa on todettu kliinisin tutkimuksin. Yli 2000 julkaisua, joihin kuuluu yli 100 tuplasokko tutkimusta, kaikki todistavat terapian tehokkuutta.
B-Cure Laser laitteen teho kivun lievityksessä ja haavojen hoidossa on todistettu 5 tuplasokkotutkimuksessa ja 5 uutta on työn alla. Lääketieteellisesti arvostetussa kliinisessä tutkimuksessa todettin, että B-Cure Laserin teho kivunlievityksessä on verrattavissa särkylääkkeiden tehoon. *Del Vecchio et al., Nivelkipu (TMJ), Sapinzan yliopisto, Rooma, Italia.

Miten B-Cure Laser eroaa vertailussa muihin markkinoilla oleviin itsehoitoterapialaitteisiin ja onko laitteita, jotka hyödyntävät samaa teknologiaa?
Markkinoilla on useita eri kivun itsehoitoon tarkoitettuja laitteita, kuten erilaisia TENS-, ultraääni-, infrapuna- ja magneettiterapialaitteita. Mikään näistä ei pysty, eikä väitäkään pystyvänsä hoitamaan tulehduksia.
Tänä päivänä ei markkinoilta löydy yhtään itsehoitolaserlaitetta, jonka teho ja hoitoalueen laajuus olisi verrattavissa B-Cure Laseriin ja jolla olisi takana vahvaa kliinistä tutkimusta. Nämä erot peilaavat suoraan terapian luotettavuuteen, vaikuttavuuteen ja tehokkuuteen.    

Mikä ero LED valo ja laserlaitteilla?
B-Cure laser laitteissa käytetään ainoastaan laserdiodia. Laserdiodin ja LED valonlähteen tuottaman säteen rakenne on erilainen.
Laserdiodi tuottaa monokromaattista ja koherenttia sädettä, joka läpäisee ihonpinnan hajoamatta ja imeytyy kudokseen kokonaisuudessaan.
LED tai muilla valonlähteillä tuotettu säde on non-koherenttia, joka heijastuu ja hajoaa helpommin, eikä näin yllä syvemmälle kudokseen.
Kliinisiä tutkimuksia lukiessa onkin hyvä tiedostaa, että LLLT (Low level laser therapy) on nimenomaan laserdiodilla tuotettua terapiaa. Näiden tutkimusten tuloksia ei voi soveltaa LED valolaitteisiin.

Netissä on tarjolla eri lasereita, miksi kannattaa valita juuri B-Cure Laser ?
Kun vertailee tuotteita, kannattaa varmistaa että kyseessä on todella laser (diodi). Teknisesti tärkeää on myös helppokäyttöisyys, pitkäikäisyys ja paikallinen huolto. Selvitä myös laitteella tehdyt julkaistut kliiniset tutkimukset. Nämä varmistavat, että juuri sen laitteen teho on tutkittu ja todistettu. Laitteesta julkaistut käyttäjäsuositukset kertovat myös omaa tarinaansa.
B-Cure laser on valittu tehokkaimmaksi kotihoitolaseriksi kansainvälisessä vertailussa vuonna 2018,  sekä Suomessa K&T valitsi vuoden 2022 terveyslaitteeksi.
B-Cure Laserilla on tehty 5 julkaistua tuplasokkotutkimusta ja 5 tutkimusta on kesken. Suomessa B-Curen tehosta on kirjattuja potilastapauksia haavahoidossa. Näitä, sekä käyttäjäkokemuksia voi lukea nettisivuillamme.   

Mikä on laitteen kesto- ja käyttöikä? Voiko laitteen korjata, jos se hajoaa?
B-Cure Laser on suunniteltu pitkäikäiseksi. Laitteen 3 ladattavaa akkuparistoa (AAA) suositellaan vaihdettavan puolentoista vuoden välein.
Laserdiodi (joka tuottaa laserterapian) odotettava käyttöikä on 10 vuotta. Uuden diodin vaihtaminen maksaa noin 150€.
Jos laitteesi hajoaa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme info@terveystekniikka.fi.

Olen hankkimassa B-Cure Laserin, mikä malli sopisi
minulle parhaiten?
Kaikki B-Cure mallit (Classic, Sport ja PRO) ovat yhtä helppokäyttöisiä ja turvallisia. Mallit eroavat teholtaan (J/min), joten niillä saavuttaa samat hoitotulokset, mutta Classic mallilla tulosten saavuttaminen vaatii enemmän hoitoaikaa kuin Sport tai PRO mallilla.
Classic mallilla suositus hoitoaika on kuurin alussa 3-4 krt/pv x8min, kun Sport mallilla hoitosuositus on 2 krt/pv x6min. PRO mallia kannattaa harkita, jos hoitaa useita henkilöitä/alueita päivässä tai hoitoa ei pääse antamaan päivittäin. 

Onko B-Cure Laser yhtä tehokas kuin mitä lääkärit käyttävät vastaanotoilla?
Jos lääkärillä on vastaanotolla B-Cure Laser, on se yleensä PRO malli.
On myös olemassa laitteita, jotka on suunniteltu hoitamaan isoja hoitoalueita ja suuria potilasmääriä hyvin nopeasti. Niitä käytettäessä tarvitaan suojalasit. 
Koska potilaat eivät käy vastaanotolla päivittäin, täytyy terapiaa antaa isoja määriä kerralla – koulutetusti ammattitaidolla, yliannostusta välttäen.
B-Cure kotikäyttölaserin päivittäisellä hoidolla saavuttaa tasaisen hoitotuloksen turvallisesti, omaa kudosta kuunnellen.

Minulla on kipua eri puolella selkää ja jaloissa. Voinko hoitaa kaikkia kohtia samanaikaisesti?
Kyllä. Polven hoitamisen jälkeen voit siirtyä hoitamaan niskaa ja tämän jälkeen alaselkää. Päivittäisten hoitokertojen määrällä ei ole rajoitusta, yhden alueen hoitokerran pituutta voi jatkaa vaikka 15 minuuttiin, jos se tuntuu hyvältä. Suosittelemme yhden kohdan perusteellista hoitamista ennen siirtymistä seuraavaan, mutta mitään estettä ei ole useamman alueen hoidolle samanaikaisesti.

Tuleeko Laseria liikutella hoidon aikana?
Kun olet määritellyt hoitoa vaativan kohdan, hoida samaa kohtaa koko suositellun ajan, siirry vasta sitten seuraavaan hoitokohtaan ja aloita uusi hoitoaika.

Tuleeko B-Cure Laser olla ihoa vasten?
Hoito tulee tehdä paljaalle iholle, ei esimerkiksi vaatteen tai sidosten läpi. Hygieenisyyden vuoksi hoidon voi toteuttaa noin sentin etäisyydeltä ihosta, muttei kevyt ihokosketus terveeseen ihoon haittaakaan. Jos laitetta painaa liian kovaa ihoa vasten, se kytkeytyy pois päältä. B-Cure Laser hoito tulee tehdä hoidettavalle alueelle kevyesti ihoa vasten, oikeassa kulmassa ja paikallaan pysyen.

Miksi aloittaisin vain 1,5 minuutin hoidolla, jos voisin hoitaa pidempäänkin?
Tämä suositus tähtää tulehtuneen alueen siedättämiseen hoidolle, ettei kivun tuntemus lisääntyisi. Jos tuntuu, että hoidettava alue sietää 1,5 minuutin hoidon, suositellaan seuraavalla hoitokerralla siirtymistä täyteen 6 minuutin hoitoaikaan.
Jos taas 1,5 minuutin jälkeen kipu tuntuu lisääntyvän, tulisi hoidon pituutta lisätä asteittain 1 minuutti/ päivä, kunnes täysi 6 minuutin hoitoaika saavutetaan ilman lisääntyvää kivuntunnetta.

Onko B-Cure Laseria turvallista käyttää jos kärsii rytmihäiriöistä tai käyttäjällä on sydämentahdistin?
B-Cure Laser on turvallinen hoitomuoto myös sydänpotilaille ja henkilöille, joilla on sydämentahdistin.

Voiko B-Cure Laserterapiaa käyttää samanaikaisesti lääkekuurin, fysio- tai muun terapian kanssa?
B-Cure Laserterapiaa voi yhdistää vapaasti minkä tahansa terapian kanssa.

B-Cure Laser Classic

Helppokäyttöinen ja turvallinen kotikäyttölaser kivun lievitykseen ja kudosvaurioiden päivittäiseen hoitoon.

OVH € 635,- (sis alv 24%)

NYT TUTUSTUMISTARJOUS € 565,-

B-Cure Laser Sport PRO

Helppokäyttöinen ja turvallinen laser kivun lievitykseen ja kudosvaurioiden hoitoon.
Soveltuu ammattimaiseen käyttöön tai vaativaan kotikäyttöön.
OVH € 995,- (sis alv 24%)

NYT TUTUSTUMISTARJOUS € 835,-

B-Cure Laser vuokralle

Voit kokeilla laserlaitetta vuokraamalla sen kuukaudeksi käyttöösi. 
Vuokra-ajan jälkeen laite palautetaan ja oman laitteen hankinnan yhteydessä hyvitetään 100,- hankintahinnasta.

€ 140,-/kk (sis alv 24%)

Scroll to Top
Vieritä ylös