Terveystekniikka

Hammaslääkäri B-Cure Laser

B-Cure lääkintälaser lievittää TMD aiheuttamaa kipua

Purentaelimistön kipu ja toimintahäiriöt (temporomandibular disorders, TMD) on yhteisnimitys leukanivelten, puremalihasten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloille sekä toimintahäiriöille. TMD:n tavallisimpia oireita ovat leukanivelten tai puremalihasten kipu, leukaniveläänet, leukojen väsyminen ja jäykkyys, suun rajoittunut avautuminen ja alaleuan liikehäiriöt. Muita oireita ovat muun muassa päänsärky, kasvokipu ja korvakipu.

Hammaslääkäri Annikki Lauhio kohtaa työssään usein potilaita, jotka kärsivät kasvojen, leuan ja niskan alueen kivuista. Hammaslääkäri voi usein auttaa kyseisistä vaivoista kärsiviä.

”Purentaelimistön ongelmat voivat aiheuttaa monenlaisia vaivoja, jolloin puhutaan TMD-oireista (temporomandibular disoder). Kyse voi olla leukanivelistä johtuvista niin sanotuista nivelperäisistä ongelmista tai pään sekä niskan alueen lihaksista johtuvista ongelmista. Hoitomuotoja on monenlaisia. Kullekin potilaalle valitaan sopivin hoitomuoto riippuen oireista.” Laihio kertoo.  
”Minulla on ollut mahdollisuus käyttää vastaanotollani laserlaitteita noin kymmenen vuoden ajan. TMD-kipujen hoidossa laserlaitteilla on saatu aikaan hyviä tuloksia. Kireiden ja kipeiden purentalihaksien kipupisteitä käsittelemällä saadaan lihakset rentoutumaan. Moni potilas on saanut avun leukanivel alueiden laser käsittelystä. Nivelalueen lihasten verenkierto elpyy ja nivelkapselin sekä diskuksen aineenvaihdunta vilkastuu. ”

B-Cure lääkintälaserilla on myös tehty julkaistu kliininen tutkimus, jossa todettiin B-Cure lääkintälaser-ryhmällä kivuntunteen lieveneminen 50% verrattuna kontrolliryhmän 8% :n. Julkaistu : The Laser Therapy, 2015
Tutustu B-Cure laserista tehtyihin julkaistuihin tutkimuksiin>>

Lue miten B-Cure laser on auttanut ihmisiä monenlaisissa vaivoissa >>

Scroll to Top
Vieritä ylös