Terveystekniikka

Hoidolla on jopa päänsärkyä ja migreeniä ennaltaehkäisevä vaikutus.

TENS-terapialaitteiden ihon tuntohermoihin tuottamat sähköimpulssit ohittavat selkäytimessä hermoradat, jotka välittävät kiputuntemuksen aivoille. Impulssit eivät ainoastaan estä aivoille lähteviä kipuviestejä, vaan myös vapauttavat elimistöön hyvänolon tunnetta lisäävää endorfiinia. Lisäksi terapia vilkastuttaa verenkiertoa, rentouttaa lihaksia ja virkistää oloa.

Headterm-panta on suunniteltu erityisesti päänsäryn ja migreenin hoitoon. Se lievittää akuuttia kipua ja samalla vahvistaa kipukynnystä ja näin ennaltaehkäisee uusia kohtauksia.

Julkaistu tutkimus (6.2.2013, American Academy of Neurology) Belgialaisella migreeniklinikalla suoritettiin kaksoissokkotutkimus, jossa migreenistä kärsivät henkilöt käyttivät TSNS (Transcutaneous Supraorbital Nerve Stimulation) teknologiaa säännöllisesti kolmen kuukauden ajan. Tutkimuksen lopputulokset osoittavat selvästi verrokkiryhmien eron – varsinaista TSNS hoitoa saaneiden päänsärky- ja migreenipäivät ja lääkkeiden käyttö väheni huomattavasti verrattuna lumehoitoa saaneiden ryhmään. Hoito ja laitteen käyttö koettiin miellyttäväksi ja helpoksi. Käyttäjille ei aiheutunut hoidosta sivuoireita. Lue : Cranial Electrotherapy Stimulation for Treatment of Anxiety, Depression>>

Terapian tehoa on myös verrattu lääkkeisiin. Tutkimuksessa  Treatment of migraine attacks by transcutaneous electrical nerve stimulation>> todetaan Headaterm hoidon olevan yli 10% tehokkaampi migreeninkohtauksen hoidossa verrattuna akuutteihin migreenilääkkeisiin. 

“Sain tilaisuuden kokeilla HeadaTermiä migreenikohtauksiin ja krooniseen päänsärkyyn, joka on jatkunut vuosikymmeniä. Kohdallani panta ei antanut tarvittavaa apua yksittäisellä käyttökerralla migreenikohtauksen ollessa käynnissä; mutta käytettyäni pantaa päivittäin yhtäjaksoisesti parin viikon ajan, päänsäryt pysyivät poissa monta viikkoa! Lisäksi olo tuntui rentoutuneelta jokaisen käyttökerran jälkeen. Kohdallani laitteesta tuntuu olevan apua siis ennaltaehkäisevästi. Panta on helppokäyttöinen ja pieni, joten sitä on helppo kantaa mukana. Miinuspuoli laitteessa on, ettei akkua saa vaihdettua sen kestämän 21 käyttökerran jälkeen. Suosittelen kuitenkin jokaista migreenikohtauksista kärsivää kokeilemaan tätä lääkkeetöntä vaihtoehtoa!” (julkinen Facebook käyttäjäpalaute 9.10.2018) Miia Nokio

HUOMIO! TENS teknologialla on käyttörajoitteita. Tutustu niihin käyttöohjeista ennen laitteen käyttöä.

Scroll to Top
Vieritä ylös