Terveystekniikka

B-Cure Laser VET PRO

VET lääkintälaser on suunniteltu erityisesti eläinten kiputilojen ja kudos- ja ihovaurioiden hoitoon. Helppokäyttöinen ja  turvalllinen laite, ei vaaraa yliannostukseen. Huomaa vuokrausmahdollisuus.

1 426,00 

KÄYTTÖTARKOITUS
Todistetusti tehokas mm. Lihaskivun lievityksessä, venähdysten ja revähdysten hoidossa, tulehdusten ja ihovaurioiden hoidossa. 

NOPEA JA HELPPO HOITO
Hoitoaika asetetaan laitteeseen käyttöohjeen hoitosuositusten mukaisesti ja hoito voidaan aloittaa. Pienen kokonsa vuoksi laitetta voi käyttää missä vain, milloin vain.

 

TODISTETUSTI TEHOKAS
Lääkintälaserteknologian tehokkuus haavojen, tulehdusten, kivun ja tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoidossa on todettu yli 2000:ssa tutkimuksessa.

Tutustu laitteeseen myös www.bcurelaser.fi

Natural_healing

LÄÄKKEETÖN HOITOMUOTO
Luonnollinen, kivuton ja non-invasiivinen hoitomuoto, ei käyttörajoitteita. Se ei aiheuta sivuoireita, vahingoita ihoa tai kudoksia, eikä siitä voi saada yliannostusta.

Easy_and_safe

TURVALLINEN KOTIKÄYTÖSSÄ
B-Cure lääkintälaser-terapian turvallisuus on tutkittu ja todennettu laajoin kliinisin tutkimuksin.
Laitteen käyttö ei vaadi erityistä koulutusta, tietoa tai suojavarustusta.
.

Titta Joutsiniemi, lääkäri

Käytin B-Cure Laser Vet eläinlaseria kultaisennoutajan selkäkivun hoitoon. Koirallani on todettu vaikea selkärappeuma, joka oireili ontumisena. Säännöllisen hoidon seurauksena kipu ja kuumotus alueelta väistyi. Nyt koira on oireeton ja pystyy hyppäämään jopa 120 cm aidan yli.

Kristiina Vähäsarja, sairaanhoitaja, Turku

“Käytin B-Cure Laser Vet Pro eläinlaseria kultaisennoutajan hotspotin eli pinnallisen ihotulehduksen hoitoon. Hotspot oli levinnyt koiran kaulan alueelle kolmeen erilliseen kohtaan, joista yksi oli todella laaja. Ihoalueet olivat erittäin kosketusherkät, punoittavat, ärtyneet ja ne märkivät. Koira oli todella kivuliaan oloinen.  Annoin laseria ensimmäisenä päivänä kerran, seuraavana päivänä kolme kertaa. Jo toisena hoitopäivänä koira oli kivuton. Se antoi ilman erillistä lääkitystä puhdistaa ihoalueet ollen täysin rentona laserhoidon aikana. Kolmantena hoitopäivänä jouduin ”etsimään” hoidettavat kohdat, koska iho oli parantunut niin hyvin. Ainoastaan laajimmassa alueessa oli havaittavissa vielä punoitusta.
Suosittelen B-Cure Laser Vet Prota lämpimästi. Hoitotulokset olivat nopeampia, kuin olisin ikinä uskonut.”

Siru Aaltola, Eläintenhoitaja

”Käytimme B-Cure Vet Pro laseria, kun hevosella oli ollut noin vuoden ajan parantumattomat ruvet etujaloissa kavioiden yläpuolella. Haavat aukesivat välillä eivätkä parantuneet kunnolla. Käytimme B-Cure Laseria 3x päivässä kuuden minuutin ajan. Ruvet lähtivät nopeasti parantumaan, varsinkin jalka, jossa rupi oli pienempi. Paremmassa kunnossa ollut jalka parani noin viikossa ja siihen kasvoi karvat. Huonommassa kunnossa ollut jalka parani hitaammin, mutta siinäkin oli havaittavissa varhaisessa vaiheessa paranemisen merkkejä mm. karvan kasvua sekä ruven muuttumista pienemmäksi. Jalkoihin yritettiin vaikka mitä voiteita, putsausta ja kuivana pitoa, mutta mikään ei parantanut kunnolla. Laserilla saimme jalat paranemaan lyhyessä ajassa, joten voin suositella B-Cure Vet Pro Laserin käyttöä pitkään parantumattomana olleille haavoille.”

Sari Liitilä, hevosen hoitaja ja- kuntoutushoitaja sekä valmentaja, Ypäjän hevosopisto

”Saimme aluksi koekäyttöön laserin, mutta nopeasti tuli selväksi, että hankimme laitteen omaksi. Tässä muutamia esimerkkejä, joissa tulokset ovat olleet kerrassaan loistavia. Akuutti hankoside vamma, missä laserhoito aloitettiin viikon kuluttua diagnoosista, jalan turvotus laski huomattavasti ja kuumuus/arkuus vähentyi. 

5 -vuotias ravitamma, jolla osteokondroosi molempien takajalkojen kinnernivelessä (irtopala). Laserhoitoa annetaan 2 vrk ennen kisoja/rankkoja treenejä. Hevonen ravaa paremmin ja rennommin. Hoitovaste on saatu esiin siten, että välillä hoito jäänyt tekemättä, ja silloin hevonen huonompi varsinkin kaarrejuoksussa. Myös kengitys ollut hankalaa ja hevonen vastustanut toimenpidettä. B-Cure Laserille tehdyn hoidon jälkeen kengitys on sujunut ongelmattomasti. 

Kilpahevonen, jolla krooninen nivelrikko ja lääkehoito ei tule kysymykseen, on laserhoidolla kisan jälkeen, palautuminen ollut silminnähden nopeampaa ja hevosen liike ollut rennompi seuraavana päivänä.

B-Cure Laser Vet Pro laittaa nivelnestettä toimimaan ja vilkastuttaa verenkiertoa.  B-Cure Laser Vet Pro on todella helppokäyttöinen ahtaissa tallioloissa. Se on helposti esillä ja sopii hyvin käteen. Ei johtoja, jotka ovat tiellä. Turvallisuus sekä akun kestävyys on huippuluokkaa. Meille hankittiin laite ja suosittelen sitä lämpimästi.”

Eira Laine, Fysioterapeutti

Olen hoitanut B-Cure laserilla hevosten tuoreita ja vanhoja jännevammoja; tuoreissa turvotus on saatu nopeammin laskemaan ja paraneminen vauhtiin, vanhoissa vammoissa on vältytty esim. hokkikauden alkaessa ontumiselta ja jännevamman arpimuodostus näyttäisi pienentyneen. Huonona puolena on pitkähkö hoitoaika ja työasento esim. hevosen jalkaa hoitaessa.
Koiran polvileikkauksen jälkitilan hoidossa on saatu turvotus pidettyä minimissä. Koira alkanut nopeasti varaamaan leikattuun jalkaansa. Laser oli hyvin tärkeä osa kuntoutusta etenkin kun sopivan kipulääkkeen löytyminen oli hankalaa. Laser oli ainoa kipuhoito.

 

Pakkaus sisältää

  • B-Cure laser lääkintälaitteen, ladattavat patterit ja laturin.
  • Käyttöikä noin 30 000 hoitokertaa (6min/hoito)
  • Takuu 1 vuosi
  • Saatavilla lisätarvike: B-cure Laser teline hoidon helpottamiseksi.

B-CURE Laser Sport käyttöohje suomeksi (PDF)
Lataa tästä

Low Level Laser Terapia (LLLT) on pehmeää lasersäteilyä, joka vaikuttaa ihon pinnalla sekä syvällä sen alla olevassa pehmytkudoksessa vahingoittamatta tai kuumentamatta ihoa tai kudosta. Tämä lääkintälaserterapia stimuloi solujen toimintaa, vahvistaa solusignaaleja ja tehostaa kehon omaa immuunijärjes­telmää.

Kivun lievitys lääkintälaserilla perustuu kivun lähteen parantamiseen ja kehon luonnollisen kipuhormonien, endorfiinien tuotannon stimulointiin.

Haavojen ja kudosvaurioiden hoidossa terapia nostaa tulehduksia vastaan taistelevien entsyymien tuotantoa, vapauttaa endorfiineja (kipua vähentävää hormonia), sekä nostaa kollageenin ja elastiinin luonnollista tuotantoa nopeuttaen haavojen ja vaurioituneiden kudosten parantumista.

Klikkaa kuva isommaksi

B-Cure_Laser_GavishHoureld2018-Therapeutic_Efficacy_of_Home-Use_PhotoBM_Devices
B-Cure_MedRef_Diabetic_EN_V11_Pics
B-Cure_MedRef_Orthopedic
B-Cure_Diabetes_Wounds_Statistical_Report_29Jan17
B-Cure_Analysis_of_post_marketing_survey_27Aug17

Ylilääkäri Timo Pehkonen, Fysiatri, Oulun Kaupunki –
Kokemuksia B-Cure laserlaitteesta perusterveydenhuollossa
Kroonisen kivun hoidossa haasteena on nykyisin käytettävissä olevien lääkkeiden melko vaatimaton teho sekä Amerikassa tuttu opioidikriisi.  Parhaimmillakin lääkeyhdistelmillä saatava kivunlievitys jää 30-50%:iin kivun määrästä. Oulun kaupunginsairaalan fysiatrian poliklinikka sai koekäyttöön kaksi B-Cure kipulaser-laitetta tarkoituksena hakea kokemusta, kuinka paljon vaikeaa kipua kokeva potilas voisi saada tästä ei-lääkkeellisestä kivunhoitomenetelmästä.

CRPS (Krooninen kipuoireyhtymä)
57-v nainen, jolle tehty molemmin puolisen hoitoon huonosti reagoineen tenniskyynärpään operatiivinen hoito.  Tästä kehittyi molemminpuolinen crps. Tämän lisäksi hänen oikeassa jalassaan oli dystoniaa: hän ei kyennyt liikuttamaan varpaitaan aktiivisesti lainkaan ja jalkaterä kääntyi sisäänpäin. Potilas sai käyttöönsä B-Cure-laserin ja käytti sitä oikeaan kyynärpäähän sekä kipeään jalkaterään säännöllisesti 2 kuukauden ajan 3:sti päivässä 8 minuutin ajan kohdistaen säteen pahimpiin kipukohtiin.
Lopputulos: potilas oli subjektiivisesti tyytyväinen laitteeseen, kipu molemmista kyynärpäistä oli lievittynyt, esineiden puristaminen oli helpompaa, kävely oli helpompaa ja potilas pystyi laittamaan jälleen sukan jalkaan ja sai varpaita aktiivisesti liikutettua.

Kipu olkavarressa
22-v nuori nainen, jolla ilman vammaa tullut olkavarren kova kipu, joka rajoittaa olkanivelen liikettä siten, että eteenvienti ei onnistu ihan vaakatasoon, loitonnus vain 4 astetta, taaksevienti hyvä. Passiivisesti kivun takia liike ei muutu paremmaksi. Pidetty kapsuliittina, mutta ulkokierto normaali. MRI, enmg-tutkimukset ja muutkin erikoissairaanhoidossa tehdyt tutkimukset normaalit, pistoshoidosta ei apua, fysioterapian kokee helpottavana mutta liikerata ei parane.
Lopputulos: Potilas sai 2 :ksi viikoksi B-Cure -laitteen lainaan, jolla koki olkapääkivun helpottaneen huomattavasti. Lääkärin tutkimuksessa kuitenkaan liikerata ei parantunut.

CRPS (Krooninen kipuoireyhtymä)
49-v entinen huippu-urheilija kenttälajeissa, jalkaterän rasitusmurtuman takia tehty useita leikkauksia isovarpaan seutuun. Kehittynyt CRPS, joka aiheuttaa kipua ja jalkaterän värin muutosta, kylmäämistä ja kipua aina sääreen asti. Kosketustunto herkistynyt, ei pysty pitämään painesukkaa ja ajoittain kenkien pito kivun takia vaikeaa ja usein liikkuu paljain jaloin.
Lopputulos: B-cure-laite käytössä 2 kk ajan.  Helpotusta säären alueen kipuun mutta ei arpialueelle. Sen lisäksi toimi hyvin urheilua harrastavan lapsen säären etuosan ”penikkatautiin” ja koiran takajalan ontumiseen.

CRPS (Krooninen kipuoireyhtymä)
73-v nainen, jolla laaja-alainen kipuoireilu, johon kokeiltu erilaisia kipulääkkeitä opiaatteja myöten. Lonkka-artroosi, minkä takia ei saa selinmakuulla lonkkia ojennettua suoraksi. Vaikea kääntää asentoa. Lisäksi kaatui ja löi päänsä betonilattiaan, minkä jälkeen erittäin kova oikeanpuoleinen niskakipu ja kaularangan jäykkyys. Niska ei käänny kuin 15 astetta, taaksetaivutusta ei ole ja etutaivutus niukka.  Saanut erilaisia puudutusaineinjektioita niskaan ja akupunktiota  tuloksetta.
Lopputulos: Sai kahdeksi viikoksi kipulaser-laitteen lainaksi ja käytti sitä ohjeen mukaan pahimpaan kipuunsa eli takaraivokipuun.  Laite tuntunut subjektiivisesti hyvältä niskassa, mutta koska kipukohteita oli useita ja laina-aika vain kaksi viikkoa, koki, että kokonaisvaikutus laitteesta oli positiivinen.

Ominaisuus

Yksikkö

Kuvaus, arvo

Huomautukset

Laserin tyyppi

 

GaAlAs (gallium-alumiini-arsenidi)

Jatkuvasti palava laserdiodi

Maksimivirta

mW

250

Maks

aallonpituus (infrapuna)

nM

808

 

Pulssitaajuus

kHz

13

 

Laserpulssin kesto

μs

26

 

Diodin elinikä
Takuun alainen
Odotettava

tuntia


1 000
Yli 3 000

 

Energiaa minuutissa

Joule

5

 

Lasersäteen mitat (P x L)

mm

Pituus 45, leveys 10

laitteen pinnan tasossa

Säteen kulma

astetta

±3

 

Vihreä merkkivalo

nM

520

Vihreä merkkivalo osoittaa, että hoito on käynnissä

Ajastuksen kesto

minuuttia

00:00–99:30

 

Ajastuksen aikavälit

sekuntia

30

Pidennettävissä ja lyhennettävissä

LCD-näytön mitat

mm

26 x 15

Näyttöalueen koko

Ajastinnäyttö

 

Neljä numeroa (88:88)

Sekunnin tarkkuudella

Varoitusääni

 

kyllä

Näyttö: Laitteen käynnistys, sammutus, hoito käynnissä, laserin heikko teho, virheet

Virransyöttö

W

3,2

maksimi

Automaattinen sammutus

 

2 asetusta

automaattinen sammutus, kun laitetta ei käytetä 10 minuuttiin tai kun laitetta ei käytetä

5 minuuttiin ja ajastin on asetettu nollaan (00:00)

Akku

  

3 ladattavaa AAA-akkuparistoa (NiMH)

Akkujen käyttöikä

tuntia

yli 2

täyteen ladatuilla akuilla

Akkujen latausaika

tuntia

5–7

täysin tyhjillä akuilla

Akkujen latausvirta

mA

300

maksimi

Virransyöttö

VAC

100–240

Muuntaja 115/230 VAC, 65/50 Hz lähtö 9 V, 500 mA

Ominaisuus

Yksikkö

Kuvaus, arvo

Huomautukset

Mitat

mm

200 x 70 x 40

 

Laturin lähtöjännite

VDC

9

 

Paino

grammaa

175

 

Käyttöolosuhteet

C°, %

lämpötila 0°–40°,

kosteus 15–90 %

ei kondensaatiota

Säilytysolosuhteet

C°, %

lämpötila -20°–55°,

kosteus 10–95 %

ei kondensaatiota

Vieritä ylös