Terveystekniikka

AERTE KLEAN – SISÄILMAN DESINFIOINTILAITE

Aerte Klean tuhoaa sisäilmasta mm. itiöt, allergeenit, bakteerit ja virukset luonnonmukaisella prosessilla. Laitteesta on välitöntä apua sisäilmaongelmista kärsivien oireiluun. Laite soveltuu max. 30m2 yhtenäiseen tilaan. Vaatii nestepatruunan vaihdon 2kk välein.
Huomioi vuokrausmahdollisuus!

425,00 

Tuija Nurmi-Kalpio, toimintayksikön esimies, Etelä-Karjalan keskussairaala (Eksote), Lappeenranta

Etelä-Karjalan keskussairaalaan otettiin ensin koekäyttöön yksi laite, mutta jo muutamassa päivässä todettiin Aerte –laitteesta olevan merkittävää apua sisäilmaoireiluun. Nyt laitteita on käytössä useampia ja niitä halutaan lisää. Tuija Nurmi-Kalpio kertoo: ”Meillä on ollut sisäilmasta oireilevia työntekijöitä, jotka eivät ole voineet lainkaan olla työpaikalla enää viime aikoina. Heti kun otimme alkusyksystä Aerte laitteet käyttöön, oireet hävisivät lähes kokonaan. Olemme olleet vaikuttuneita Aerten tehosta sisäilmaoireiluun. 
Uskomme laitteiden vaikuttavan myös mm. norovirus tartuntojen vähenemiseen, kun sen aika tulee.”

Christel Lindqvist, synnytysosaston osastonhoitaja, TYKS

Turun yliopistollisen keskussairaalan synnytysosastolle asennettiin syksyllä 2014 Aerte  sisäilman desinfiointilaitteita. Osastolla on ollut pitkään jatkuneita sisäilmaongelmia, joita on yritetty ratkaista monin toimenpitein. Näistä huolimatta henkilöstö on oireillut ja se on rasittanut koko työyhteisöä ja työilmapiiriä. Osastonhoitaja Christel Lindqvist kertoo henkilökunnan mietteistä seuraavasti. ”Talo on tuonut meille vuosien aikana erilaisia ilmanpuhdistimia, joista on ollut enemmän tai vähemmän apua. Moni henkilöstöstä koki vasta Aerte-laitteen antaneen merkittävän avun oireiluun, joita olivat mm. silmien kirvely, kasvojen kuumotus ja yleinen hönttiin/paksu olo päässä. Laite on myös selvästi raikastuttanut huoneilman. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä laitteiden tuomaan apuun sekä oireilun että työilmapiirin rauhoittumisen osalta.”

Katri Mannermaa, FT, työhyvinvointipäällikkö ja sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja, Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Satakunnan keskussairaalassa Porissa aktiivinen korjaus ja tilojen huoltotoimenpiteet ovat pitäneet sisäilmaongelmat kurissa. Muutamissa yksittäisissä kohteissa on kuitenkin ollut ilmanvaihtoon liittyviä epäpuhtauksia. Näiden hallintaan on hankittu ensiapuvaiheeseen muutaman palveluntarjoajan laitteita. Aerte laitteet otettiin käyttöön keväällä 2014 ja oireilleet työntekijät ovat saaneet apua oireisiin. ”Olemme olleet tyytyväisiä Aerte laitteisiin, sillä ne ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi. Lisäksi laitteet ovat pieniä, äänettömiä ja helppo ylläpitää. Olen myös erittäin tyytyväinen Terveystekniikalta saamaani palveluun.” Katri Mannermaa toteaa.

Ingemar Borgman, kiinteistöpäällikkö, HUS

Aerte sisäilmanpuhdistimet asennettiin HUS Porvoon poliklinikalla kolmeen huoneeseen, joissa työntekijöillä oli eniten sisäilmaoireita. HUS kiinteistöpäällikkö Ingemar Borgman kertoo saaneensa seuraavan palautteen suoraan yksikön apulaislääkäriltä: ”Vaikutus ilmanlaatuun on ollut todella selkeä! Aistinvaraisesti ilmanlaatu on huomattavasti parempi, ei enää paksu ja tukkoinen vaan helposti hengitettävä. Sisäilmaoireet kuten silmäoireilu ja päänsärky ovat olleet työntekijöillä vähäisempiä.” Borgman on tyytyväinen myös muissa kohteissaan Aerten hyötyihin: ”Laite on pieni, äänetön ja loppukäyttäjien mielestä siitä on myös selkeästi apua oireiluun. Laite on myös helppo huollettava ja tarpeen mukaan nopeasti siirrettävissä.

 

Vieritä ylös