Terveystekniikka

Innovaatioita ammattilaisille

Resursseja säästävää, tehokasta hoitotyötä
ammattilaiset

Laitteita

TENS terapialla apua raskauden ja synnytyksen aikaiseen kipuun

Luonnonmukaisella TENS teknologialla voi hoitaa raskauden aikaista päänsärkyä, pahoinvointia ja lihaskipua turvallisesti, ilman sivuvaikutuksia. Sama teknologia on myös lääkkeetön vaihtoehto synnytyskipuihin. TENS hermostimulaatioteknologia vaikuttaa hermoston kautta häiriten niin kipu-, kuin pahoinvointi-impulssien kulkua aivoihin, vähentäen näitä tuntemuksia.

Mahdollista synnytyksen jälkeistä lantionpohjanlihasten heikkoutta voidaan hoitaa stimuloimalla lihaksia TENS teknologialla. Hoidon aloitusta suositellaan kuitenkin aikaisintaan 3 kk synnytyksen jälkeen. Lantionpohjanlihaksia vahvistamalla voi kontrolloida virtsankarkailua sekä parantaa naisen seksuaalista tuntoherkkyyttä.

EmeTERM

Emeterm pahoinvointirannekkeen toimivuudesta raskauspahoinvointiin on sekä tutkimuksia, että hyvää palautetta. Laite on huomaamaton ja helppo käyttää.

HeadaTERM

HeadaTerm migreenipanta lieventää päänsärkyä ja migreeniä. Kiputuntemusten lieventämisen lisäksi se myös toimii todistetusti ennaltaehkäisevästi nostaen luonnollista kipukynnystä joka käyttökerran jälkeen.  

Paingone Easy

Paingone Easy soveltuu selkäkipujen lieventämiseksi. Helppokäyttöistä, langatonta kipusiipeä voi käyttää huomaamattomasti, vaikka olisi liikkeessä. Valittavissa on 3 eri ohjelmaa ja teho säädettävissä kivun mukaan. 

Perfect Mama +

Edistyksellinen laite loppuraskauden selkäkipujen ja synnytyskipujen lääkkeettömään lievitykseen. Supistuksen ja ponnistuksen aikainen ”boost”-nappi on äidin käytössä, jolloin kivunlievitys on helppo ajoittaa oikein. Laitteen avulla on mahdollista myös seurata synnytyksen etenemistä, supistusten kestoa ja tiheyttä, sekä tarkastella koko synnytyksen pituutta ensimmäisen supistuksen alkamisesta vauvan syntymään. Lisäksi saa maidon eritystä stimuloivat rintaelektrodit.

TENS-sähköimpulssiterapia

Synnytyksen jälkeiseen lantionpohjanlihasten vahvistamiseen. iTouch ja Kegel8 lantionpohjanlihasten sähköstimulaatiolaitteet soveltuvat virtsa/uloste inkontinenssin hoitoon osastolla tai kotona.

KÄYTTÖTARKOITUS
TENS hermostimulaatioterapia on lääkkeetön vaihtoehto kivunlievittämiseen ja pahoinvoinnin estämiseen.

NOPEA JA HELPPO HOITO
Langattomat laitteet sopivat hoitoon missä ja milloin vain. Impulssien vahvuutta voi helposti säätää päivän aikana tarpeen mukaan.

TODISTETUSTI TEHOKAS
TENS teknologia on laajalti tunnustettu hermostimuloinnissa.

 

 

 

Natural_healing

LÄÄKKEETÖN HOITOMUOTO
Luonnollinen ja non-invasiivinen hoitomuoto. Se ei aiheuta sivuoireita, vahingoita ihoa tai kudoksia.

Easy_and_safe

TURVALLINEN KOTIKÄYTÖSSÄ
Laitteen käyttö ei vaadi erityistä koulutusta, tietoa tai suojavarustusta.

TENS teknologialla on käyttörajoitteita. Tutustu niihin käyttöohjeista ennen laitteen käyttöä.

TENS-terapian tehosta on julkaistu mm. seuraavia tutkimuksia

EmeTerm_Acupuncture_for_nausea_and_vomiting_an_update_of_clinical_and_experimental_studies EmeTerm_Acupuncture_in_the_prevention_of_postoperative_nausea_and_vomiting EmeTerm_Acupuncture_for_functional_gastrointestinal_disorders

Maiju Starck, Kätilö ja sairaanhoitaja, Perhe-Arte,

EmeTerm on upea lisä alkuraskauden pahoinvoinnin hoitoon. Kokemukseni mukaan laitteen käytön hyödyt ovat yksilöllisiä ja se auttaa hyvin etenkin kohtalaisessa pahoinvoinnissa. Laitteen käytön avulla toimintakyky säilyy myös alkuraskaudessa normaalimpana. Suosittelen mielelläni laitetta asiakkailleni yksityisessä äitiysneuvolassa ja meillä onkin aina laitteita tarjolla vuokrattaviksi. Olen itse tästä varsin innoissani, sillä ammattilaisenakin tuntee itsensä tämän asian edessä avuttomaksi, kun helpotuskeinoja on tarjota vain vähän. 

Eeva Savela, apteekkari, Lohja

”Kärsin usein matkapahoinvoinnista, mikä on häirinnyt laivamatkojani hyvin herkästi. Päätin ennen 9 vuorokauden lomaristeilyä hankkia EmeTerm-pahoinvointirannekkeen, enkä ole katunut tuota päätöstä.
Ranneke antoi minulle mahdollisuuden nauttia lomastani. Pidin ranneketta koko ajan laivalla ollessani, enkä kokenut kertaakaan matkan aikana pientäkään pahoinvointia. Välillä laiva kyllä keikkui reippaastikin. Ranneke toimi matkalla loistavasti ja voin lämpimästi suositella sitä kaikille matkapahoinvoinnista kärsiville.”

Migraine_prevention_with_a_supraorbital_transcutaneous_stimulator
Julkaistu tutkimus – 6.2.2013, American Academy of Neurology 
Belgialaisella migreeniklinikalla suoritettiin kaksoissokkotutkimus, jossa migreenistä kärsivät henkilöt käyttivät TSNS (Transcutaneous Supraorbital Nerve Stimulation) teknologiaa säännöllisesti kolmen kuukauden ajan. Tutkimuksen lopputulokset osoittavat selvästi verrokkiryhmien eron – varsinaista TSNS hoitoa saaneiden päänsärky- ja migreenipäivät ja lääkkeiden käyttö väheni huomattavasti verrattuna lumehoitoa saaneiden ryhmään. Hoito ja laitteen käyttö koettiin miellyttäväksi ja helpoksi. Käyttäjille ei aiheutunut hoidosta sivuoireita.

Heikki Hamunen, ravintolapäällikkö

”Minulla on kiireinen ja epäsäännöllinen työ. Kärsin usein stressipäänsärystä ja unettomuudesta. Ystäväni suositteli kokeilemaan HeadaTermiä. Jo ensimmäisen viikon päivittäisen käytön jälkeen päänsärkyni olivat lähes poissa. Vielä nopeamman avun sain univaikeuksiini. Olen onnellinen, että sain tietää HeadaTermistä. Elämänlaatuni koheni huomattavasti. Suosittelen kaikille päänsärystä ja unettomuudesta kärsiville kokeilemaan laitetta. Aivan huippujuttu!”

Henna Heinonen, farmasiaopiskelija

”Sain migreenipannan käyttööni pari viikkoa sitten. Olen käyttänyt sitä nyt joka päivä. Hoito tuntuu uskomattoman hyvältä ja odotan aina malttamattomana seuraavaa hoitokertaa. 🙂 Menen sohvalle lepäämään hoidon ajaksi ja rentoudun. Se hetki on päivän kohokohta! Pannan käytön aloittamisen jälkeen minulla on ollut ainoastaan yksi lääkettä vaatinut päänsärky. Sekin oli poikkeava tilanne eli altistuin kemikaaleille. Normaalisti kärsin päänsärystä vaihtelevasti olosuhteista riippuen 2-7 päivänä viikossa. Mielenkiinnolla ja toiveikkaana jatkan laitteen käyttämistä.”

Seija Kuoppala, sairaanhoitaja

”Olen kärsinyt migreenistä ja jatkuvista päänsäryistä koko ikäni. En kärsi enää. Käytin HeadaTermiä lähes päivittäin kolme kuukautta eli kolme laitetta. Päivittäinen päänsärkyni loppui kokonaan, eikä ole palannut. Myöskään migreenikohtauksia ei ollut HeadaTermin käytön aloittamisen jälkeen. Kiitos HeadaTerm.”

Tomi Varho, Turku

”Olen kärsinyt teini-ikäisestä asti toistuvasta migreenistä ja käynyt vuosien varrella monella erikoislääkärillä hakemassa apua. Aina minulle on tarjottu vain erilaisia migreenilääkkeitä ja välillä myös akupunktiota. Nyt olen käyttänyt HeadaTerm -sähköterapialaitetta päivittäin kolme viikkoa, ja olen voinut korvata sen käytöllä lähes kokonaan kalliit migreenikohtauslääkkeet. Yhden migreenipannan hinnalla saa vain kolme kohtauslääkettä, kun pantaa voi käyttää yhteensä 21 kertaa. 20 minuutin hoito vie kivun pois ja rentouttaa, mutta mikä parasta olen huomannut hoitojen toimivan ennaltaehkäisevästi. Olen huomannut, että myös mieliala nousee aktiivisella käytöllä. Sen pienen ja näppärän säilytys- ja kuljetuslaatikon voi pitää mukana matkoilla ja sitä on helppo käyttää vaikka lentokoneessa. Parasta on, että HeadaTerm on heti käyttövalmis ja helppo pitää jatkuvasti mukana. Laitteen säilytysrasia on todella kätevä. Suosittelen lämpimästi HeadaTermiä jokaisen lääkekaappiin ja kassiin, jos vähääkään kärsii migreenistä tai muusta päänsärystä.”

Miia Nokio

”Sain tilaisuuden kokeilla HeadaTermiä migreenikohtauksiin ja krooniseen päänsärkyyn, joka on jatkunut vuosikymmeniä. Kohdallani panta ei antanut tarvittavaa apua yksittäisellä käyttökerralla migreenikohtauksen ollessa käynnissä; mutta käytettyäni pantaa päivittäin yhtäjaksoisesti parin viikon ajan, päänsäryt pysyivät poissa monta viikkoa! Lisäksi olo tuntui rentoutuneelta jokaisen käyttökerran jälkeen. Kohdallani laitteesta tuntuu olevan apua siis ennaltaehkäisevästi. Panta on helppokäyttöinen ja pieni, joten sitä on helppo kantaa mukana. Miinuspuoli laitteessa on, ettei akkua saa vaihdettua sen kestämän 21 käyttökerran jälkeen. Suosittelen kuitenkin jokaista migreenikohtauksista kärsivää kokeilemaan tätä lääkkeetöntä vaihtoehtoa!” (julkinen Facebook käyttäjäpalaute 9.10.2018)

MD Shapiro piezoelectric stimulation back-neck pain -selkä- ja niskakipu »

Jari Nurmi, Yrittäjä

Paingone easy kipusiipi on helppokäyttöinen laite lihaskipujen helpottamiseen ja lihasten rentouttamiseen. Teen paljon näyttöpääte- ja matkatyötä, jotka molemmat rasittavat selkää ja hartioita. Kipusiipi on helppo kiinnittää juuri oikeaan kohtaan selkään, vaatteiden alle ja näin lieventää lihasten jännitystiloja huomaamattomasti vaikka lentokoneessa. Suosittelen.

Matti Sipiläinen, Myyntijohtaja

”Matkustan paljon ja selkäni onkin usein väsynyt ja kipeä. Kätevästi mukana kulkevaa TENS laitetta käyttämällä saan lihakset rentoutettua vaikka lentokoneessa istuessani tai pitkän ajomatkan jälkeen päivänpäätteeksi hotellihuoneessa.”

Katja, sairaanhoitaja

”Otin TENS-laitteen käyttöön vähän kolmannen lapsen syntymän jälkeen, kun minulla oli aiempia kertoja pahempana virtsankarkailu. Olen käyttänyt laitetta lähes päivittäin ja se on todellakin auttanut. Sähkö auttaa myös verenkiertoon ja hermoston tuntoherkkyyteen. Jumppa on hyvä lisä, mutta se ei tunnu olevan riittävä apu. Voin todella suositella laitetta. ”

Leena, toimistotyöntekijä

”Ensimmäisen lapsen saatuani tuntui siltä, että pelkkä jumppa ei riitä palautumaan alatiesynnytyksestä. Kuulin TENS-laitteesta ja tilasin sen heti. Verenkierto ja lihakset palautuivat ennätysvauhtia. Hermostokin tuntuu elpyneen jopa herkemmäksi kuin aiemmin ;)”

Helena, 43v., hoitoalan ammattilainen

”Virtsankarkailu on nolostuttava vaiva. Minulle se tuli pikku pikkuhiljaa lisääntyen ja halusin tehdä jotain ennen kuin oireet vielä pahenisivat. Etsin tietoa netistä ja kävin myös fysioterapeutilla. Sain neuvoksi lantiopohjanlihasten jumppaohjeita. Hektisen arjen keskellä jumppaaminen kuitenkin helposti unohtuu, enkä kokenut siitä riittävää apuakaan.
Työkaverini suositteli minulle TENS-laitetta ja päätin kokeilla, koska tarvitsin apua kuntoutumiseen. Suunnittelin laitteen käytön niin, että aina nukkumaan mennessä asennan sen paikalleen. Kun tämä tulee tehtyä joka päivä samaan aikaan, muodostuu laitteen käyttö helposti rutiiniksi. Laite on yöpöytäni laatikossa, mutta se on myös tarvittaessa kätevä ottaa mukaan.
Käyttö oli minulle alusta alkaen helppoa. Laitteesta saa valittua itselle sopivimman ohjelman sekä tehon. Käyttöohjeet ovat yksinkertaiset, mikä helpotti laitteen käyttöön aloittamista. Olen käyttänyt sitä pari kuukautta päivittäin ja nyt alkavat tulokset näkyä ja tuntua. Vaikka tämä on vaatinut aikaa ja kärsivällisyyttä, niin on paljon parempi vaihtoehto kuntouttaa lantionpohjanlihaksia näin, kuin joutua leikkaukseen muutaman vuoden päästä! ”

Vieritä ylös

Pyydä esittelyä tai tarjousta: Sanna Selenius 0400 490 610